Internationellt yrkesliv

Res med hela årskurs 1

När du börjar på S:ta Ragnhildgymnasiet reser vi tillsammans för att lära känna varandra och ge dig den bästa starten på din gymnasietid. Du provar på dina språkfärdigheter och lär dig mycket om landets historia och kultur.

200 poäng moderna språk

Hos oss läser alla elever 200p moderna språk. Läser du franska, spanska eller tyska på grundskolan, kan du att fortsätta med ditt språk och läser steg 3 och 4, vilket ger dig meritpoäng ger dig meritpoäng. 

Om du inte vill fortsätta med det språk som du läst på grundskolan kan du välja att läsa ett nybörjarspråk.

Representera ett land i ett FN -rollspel

Tycker du om att förhandla och är intresserad av att finslipa din engelska? I FN-rollspelet MUNOL i Lübeck kan du göra detta och så mycket mer. 

Möt 300 elever från ca 11 olika länder och diskutera globala problem. Du representerar ett land och företräder dess intressen samtidigt som du lär dig att hålla anföranden och tal på engelska och blir insatt i FNs organisation. 

En liten grupp elever i skolans årskurs 2 och 3 deltar i MUNOL under 6 dagar; en upplevelse som du alltid kommer att minnas.

Åk på en studieresa

Vill du testa på dina språkkunskaper, lära dig mer om kultur och historia på plats eller se och få uppleva riktigt häftig naturvetenskap? 

Då kan du söka en stipendieresa hos oss. Våra studieresor med olika inriktningar går till Berlin, Genève, Barcelona och Lübeck. Det är du och din grupp som tillsammans med medföljande lärare förbereder och genomför resan som blir ett minne för livet.

Vi tar gärna emot utbytesstudenter

Du kanske kommer att ha en klasskompis som gör sitt utbytesår i Sverige. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att lära dig mer om andra kulturer, se livet i Sverige från ett annat perspektiv samt få kompisar ute i världen. 

Utbytesstudenter från tex Australien, Brasilien, Frankrike, Schweiz och USA har berikat Ragnhildarnas liv under åren.

Sök stipendier för resor utomlands

I årskurs 2 kan du söka stipendium för att resa ut i Europa. Stipendier finns för resor till olika städer i Europa. De söks till åk 2 och du har stor möjlighet att själv välja var du vill åka. I ansökan får du beskriva vad målet med din stipendieresa är.