ENGAGERADE ELEVER OCH PERSONAL FÖRGYLLER DIN VARDAG

Du har stora möjligheter att påverka din skolvardag hos oss på S:ta Ragnhildgymnasiet eller så njuter och deltar du bara av det som erbjuds.

Här nedan kan du läsa vad som brukar hända under ett läsår. Du kanske blir inspirerad och har en spännande idé för en ny aktivitet? Hos oss är det lätt att kunna påverka och engagera dig.

ELEVRÅD-/TTA

Elevrådet/TTA ger dig inte bara en möjlighet att påverka skolmiljö, undervisning mm. Rådet bidrar med många roliga aktiviteter under läsåret som har blivit highlights. Du kan bl.a. se fram emot pumpatävlingen, arkitektoniska underverk i form av pepparkakshus eller se vem som äter semlor snabbast. 

Alla dess tävlingar är viktiga traditioner på S:ta Ragnhildgymnasiet och bidrar till trivseln på skolan.

TRADITIONER

Vi har inte bara TTA-/Elevrådets tävlingar som en tradition. En annan legendarisk tradition är julkul med tävlingar och uppträdanden. Här tävlar klasserna med varandra och försöker vinna poäng i studentkampen för att få springa ut först på studentdagen. På julkul flödar kreativiteten hos både elever och personal när vi jobbar fram våra uppträdanden. Julkul är en upplevelse som du inte kommer att glömma!

Självklart har vi våra egna studenttraditioner med olika tävlingar i studentkampen, bal, studentlunch och utspring. Studenten är en dag fylld av glädje och lite vemod, men du har säkert fått vänner för livet som du kommer att hålla kontakt med. Och så kan du se fram emot att träffa kompisar från din årskurs igen på vår återträff – vår Reunion!

IDROTTSEVENEMANG

Vi har många återkommande idrottsevenemang på skolan. Du kan utmana klasskompisar eller biträdande rektor i pingisturneringen, visa dina talanger på vinterfriluftsdagen eller heja på din klass vid fotbollsturneringen.

MUSIK

Elever och personal berikar alla på skolan med sitt musicerande vid ett flertal tillfällen under året. Även här kan du antingen uppträda tillsammans med andra som gillar att spela och sjunga eller så kan du låta dig överraskas av ett fantastiskt uppträdande av en kamrat. 

Vi ser alltid fram emot Lucia, julavslutning, student och sommaravslutning då vi får njuta av Ragnhildarnas framträdanden.