S:ta Ragnhildgymnasiet

Skolan i Södertälje för dig som vill utmana dig själv och världen
20231018_134315

Öppet Hus 29 november

Onsdagen den 29 november kl. 17.30-20.00 har vi Öppet Hus på S:ta Ragnhildgymnasiet. 

Ni kan se skolan, få den presenterad av våra elever och höra vad elever som har gått här säger om sitt gymnasium . All personal är på skolan och ni kan ställa alla era frågor till oss. 

Hjärtligt välkomna.

IMG_5303 (2)

Vill du börja hos oss nu?

Vi har några platser kvar på ekonomiprogrammet.

Maila till ragnhild@ragnhild.com eller ring oss på 08-554 231 00. Det går även bra att kontakta skolans rektor Peter på 073-5209472 helst via SMS.


Wall of fame

Många elever som gått på S:ta Ragnhildgymnasiet får en mycket bra karriär.
Här presenteras några!
Vill du bli en av dem?
image

GYMNASIET VID ÖSTERTÄLJE STATION

S:ta Ragnhildgymnasiet är det internationella frigymnasiet i Södertälje vid Östertälje station. Skolan har funnits sedan 1999 och har idag 250 elever.

S:ta Ragnhildgymnasiet ägs av en icke vinstdrivande stiftelse.

uf4

NATURVETENSKAPS- OCH EKONOMIPROGRAMMET

Skolan har två högskoleförberedande program som ger dig en bra bas inför framtiden. De valbara kurser som skolan erbjuder ger dig möjlighet att söka många olika universitet- och högskoleutbildningar efter S:ta Ragnhildgymnasiet. 

BASKET TILLSAMMANS MED SBBK

S:ta Ragnhildgymnasiet erbjuder basketfördjupning tillsammans med SBBK. Detta gör att du kan fortsätta med basket och läsa på S:ta Ragnhildgymnasiet.

Läs mer här (pdf)

TRYGGHET – TRIVSEL – ARBETSRO

Den lilla skolan, den goda sammanhållningen och tonvikten på kvalitet utgör grunden för vad som är skolans ledord – trygghet, trivsel och arbetsro, eller TTA som det kallas på skolan.

NÄRA

Det är väldigt lätt att ta sig till S:ta Ragnhildgymnasiet. Skolan ligger vid Östertälje station och dit går det både pendeltåg och bussar.

ALLA KÄNNER ALLA

Vi arbetar för att alla ska lära känna varandra. Det ger en fin sammanhållning och skapar den arbetsro som du behöver för att du ska lyckas med dina studier. 

DU KOMMER ATT LYCKAS

Vårt mål är att alla som går ut S:ta Ragnhildgymnasiet ska vara behöriga för högskolestudier. Vi har stödundervisning om du behöver extra hjälp och extra många timmar i matematik och språk i åk 1.

Våra högpresterande elever sporrar vi genom fördjupningsuppgifter och extra handledning.

stipendi12

INTERNATIONELL PROFIL

I åk 2 och åk 3 har du möjligheter att söka resor med inriktning på bl.a. språk, naturvetenskap, kultur och historia. I vår åker vi med elevgrupper till Krakow, Genève och Berlin

Skolan satsar extra på språk och hos oss du kan fortsätta med det moderna språk du läst på grundskolan eller så kan du välja att börja med ett annat nytt modernt språk.

Tidigare har alla elever i årskurs 1 rest tillsammans, någonstans i Europa för att ge dig den bästa starten på din gymnasietid. Vår förhoppning är att vi kan göra detta igen i framtiden.

 

skolmat 448

GOD SKOLMAT

Från och med detta läsår har vi en egen matsal. Maten kommer att lagas av Sandborgen.

 
Skolan har ett matråd med klassrepresentanter från varje klass som är med och påverkar menyn/skolmaten.

TTA-/ELEVRÅD

Vi gör en roligare och bättre skola. Vi ordnar olika arrangemang under skolåret som fotbollsturnering, peppakakhustävling semmelätartävling mm.

TTA är också med och påverkar vardagen för dig och är delaktiga i beslut som skolmiljö, undervisning och hela skolans verksamhet.

VÄL FÖRBEREDD FÖR FORTSATTA STUDIER

Efter S:ta Ragnhild väljer de flesta elever att studera vidare på universitet eller högskola. Väldigt många av våra tidigare elever säger att de har en fördel av ha gått på S:ta Ragnhildgymnasiet när de kommer till högskolan.