Sök nu...

"Skolan i Södertälje för dig som vill utmana dig själv och världen"

GYMNASIET VID ÖSTERTÄLJE STATION

S:ta Ragnhildgymnasiet är det internationella frigymnasiet i Södertälje vid Östertälje station. Skolan har funnits sedan 1999 och har idag 250 elever.

S:ta Ragnhildgymnasiet ägs av en icke vinstdrivande stiftelse. 

Naturvetenskapsprogrammet
Mer info
Ekonomiprogrammet
Mer info
Föregående
Nästa

NATURVETENSKAPS- OCH EKONOMIPROGRAMMET

Skolan har två högskoleförberedande program som ger dig en bra bas inför framtiden. De valbara kurser som skolan erbjuder ger dig möjlighet att söka många olika universitet- och högskoleutbildningar efter S:ta Ragnhildgymnasiet. 

BASKET TILLSAMMANS MED SBBK

S:ta Ragnhildgymnasiet erbjuder en variant av LIU tillsammans med SBBK. Detta gör att du kan fortsätta med basket och läsa på S:ta Ragnhildgymnasiet. 

TRYGGHET - TRIVSEL - ARBETSRO

Den lilla skolan, den goda sammanhållningen och tonvikten på kvalitet utgör grunden för vad som är skolans ledord – trygghet, trivsel och arbetsro, eller TTA som det kallas på skolan. 

NÄRA

Det är väldigt lätt att ta sig till S:ta Ragnhildgymnasiet. Skolan ligger vid Östertälje station och dit går det både pendeltåg och bussar.

ALLA KÄNNER ALLA

Vi arbetar för att alla ska lära känna varandra. Det ger en fin sammanhållning och skapar den arbetsro som du behöver för att du ska lyckas med dina studier. 

DU KOMMER ATT LYCKAS

Vårt mål är att alla som går ut S:ta Ragnhildgymnasiet ska vara behöriga för högskolestudier. Vi har stödundervisning om du behöver extra hjälp och extra många timmar i matematik och språk i åk 1.

Våra högpresterande elever sporrar vi genom fördjupningsuppgifter och extra handledning.

INTERNATIONELLT

När du börjar på S:ta Ragnhild i årskurs 1 reser vi tillsammans, någonstans i Europa för att ge dig den bästa starten på din gymnasietid.

Skolan satsar extra på språk och hos oss du kan fortsätta med det moderna språk du läst på grundskolan eller så kan du börja med ett annat nytt modernt språk.

I åk 2 och åk 3 har du möjligheter att söka resor med inriktning på bl.a. språk, naturvetenskap, kultur och historia. 

Pepparkakshustävling
Friluftsdag
Pumpatävling Halloween
Pumpatävling Halloween
Föregående
Nästa

TTA/ELEVRÅD

Vi gör en roligare och bättre skola. Vi ordnar olika arrangemang under skolåret som fotbollsturnering, peppakakhustävling semmelätartävling mm.

TTA är också med och påverkar vardagen för dig och är delaktiga i beslut som skolmiljö, undervisning och hela skolans verksamhet.

VÄL FÖRBEREDD FÖR FORTSATTA STUDIER

Efter S:ta Ragnhild väljer de flesta elever att studera vidare på universitet eller högskola. Väldigt många av våra tidigare elever säger att de har en fördel av ha gått på S:ta Ragnhildgymnasiet när de kommer till högskolan.

Youtubevideos om skolan

DÄRFÖR SÖKTE JAG TILL S:TA RAGNHILD

“På S:ta Ragnhilds Öppet Hus fick jag höra bra saker om skolan från både elever och lärare. När jag sedan var en “Ragnhildare för en dag” insåg jag att allt som jag hört om skolan var sant. Sammanhållningen var jättebra, alla i klassen var med varandra och hjälpte varandra.
“Jag valde att gå på S:ta Ragnhild eftersom det är en liten skola där man vet vilka de flesta är. Eleverna är engagerade och seriösa och tar skolan på allvar, vilket för mig är en otrolig inspiration. Lärarna är kunniga och hjälpsamma vilket är väldigt viktigt för att kunna ge mig den bästa möjliga kunskapen.”
“Jag ville ha en utmaning och flera av mina vänner hade syskon som gick i Ragnhild som berättade för mig att gymnasiet var väldigt bra för den väg som jag ville ta för framtiden.”

SENASTE FACEBOOKINLÄGG